miércoles, 15 de diciembre de 2010

-Las Amistades Peligrosas-

1.     Madame de Merteuil es una dona impulsiva i manipuladora i Mdme. de Tourvel es una dona innocent, de forts creences religioses, i una bona persona.
2.     La gent parla entre si de sexe d’una manera mes oberta, encara que d’una manera un poc emmascarada.
    Les persones de la historia mantenen relacions sexuals abundantment i no justament entre casats.
    Les persones de la pel·lícula no anteposen el matrimoni al sexe.

3.     Mdme. de Merteuil, nosaltres ho pensem perque es una dona que es val per si mateixa, amb caràcter, una dona forta que no es limita a les tasques domèstiques. Pareix una dona feminista.

4.     Aquesta feina li resulta tan complicada perquè Mdme. de Tourvel es una dona fidel al seu home, amb unes grans conviccions religioses (com diu Mdme. de Marteuil), que l’impedeixen enganyar al seu home.

5.     Jo pense que el conflicte moral que mostra Mdme. de Tourvel es el de decidir si enganya o no al seu home. Està indecisa entre el que vol fer i el que ha de fer.

6.     Segons la teoria de Kant, Madame de Tourvel no es major d’edat, perque anteposa el que vajen a pensar els demés d’ella mateixa a fer el que ella vol, No actua amb personalitat.

7.     Mdme. de M. i el Vescomte de V. Mantenen una relació un tant extranya en la qual no es deixa clar si estan o no enamorats, encara que si que es demostra que els dos tenen un especial interès cap al altre. Els dos son persones que sols pensen en el seu propi benefici.El maquillatge representa la façana que la marquesa mostra cap a la societat burgesa. També pensem que la Marquesa es maquillava per als seus amants, aleshores, quan mor el Vescomte, ella es desmaquilla perquè ha mort al que mes volia.
    Aquestes persones aconsegueixen el poder mitjançant la manipulació de les persones que els envolten, que a la fi no els dona la felicitat (es més, els perjudica).

8.    Principalment, els personatges d’aquesta pel·lícula utilitzen a les persones del seu voltant per aconseguir propòsits personals, que els beneficien.

9.    Pense que les accions que duen a terme els personatges de la pel·lícula sols beneficien a ells mateixa, així que no responen a les accions considerades universals per Kant.

10.   Aquesta època representa una cultura on les persones sols pensaven per ells mateixos i el seu propi benefici, sense reflexionar si feien mal als altres. Sols pensaven en els beneficis socials i en el sexe, sense donarli cap importancia a l’amor.

1 comentario:

  1. Prou bé. Hi ha algunes errades perquè la redacció és telegràfica i no es compren el rol de les dones i es fa una descripció del comportament no del model que representen.

    ResponderEliminar