martes, 2 de noviembre de 2010

Angèlica i la generositat.

                        
En una classe de primària, una xiqueta de deu anys anomenada Angèlica vivia consentida per tota la seua família, i portava molt de temps tenint tot el que volia.
Un dia un company de classe li va demanar un bolígraf  blau, tenint dos bolígrafs, no va voler deixar-li cap. Aquest cas es va repetir varies vegades, fins que al cap d’un temps, els seus amics acabaren per deixar-la sola.  
Varen passar uns anys i Angèlica va començar l’institut. Els seus pares ja li van advertir de que tenia que ser mes generosa amb els seus amics i amb gent del seu voltant, però havien mal acostumat a Angèlica, així que ja no podia cambiar d’un dia a altre. Va entrar a l’institut i no va posar cap esforç per cambiar, seguía fent el mateix, no deixava res als companys, i ella demanava tot el que volia. Un dia, els seus companys d’institut s’adonaren de que era una avariciosa i una egoista, i la deixaren de costat. Angèlica tornà a quedar-se asoles. Al temps, va reflexionar i s’adonà de que aixina no arribava a cap lloc. Començà a compartir les seues coses i ser generosa, a tornar favors i comportant-se així, després de unes setmanes va anar guanyant amistats, i molta gent es va fer amiga seua.




Els valors morals universals són les qualitats marcades en la tolerància i el respecte, on es troba el valor que hem destacat al text: La generositat, l'amistat i la capacitat de reflexionar.
Hem triat la generositat perquè pensem que és molt important ajudar i entendre als altres, per a tindre moltes amistats, i com també pensem que l'amistat es necessària en la vida, creguem que la generositat, és imprescindible en les persones, com també ho és la capacitat de reflexionar sobre les coses que fem mal, perquè així podem millorar las nostra manera de ser.








Fin del cuento.

1 comentario:

  1. El conte és molt simple. No entra en descripcion, ni símbols, ni escenes ni detalls dels personatges. Havia de reflectir els 3 valors més importants per al grup que havien d'estar indicats a la part superior. Tampoc està ben feta l'entrada. Sols es parla de la generositat. El conte no dona més de si.

    ResponderEliminar