jueves, 18 de noviembre de 2010

COMPARACIÓ DE LES TEORIES ÉTIQUES

La felicitat per a nosaltres és un sentiment agradable de satisfacció i absència de patiment. El terme és un dels més importants en filosofia, ja que la seva recerca acostuma a ser l'objectiu primordial de l'ésser humà. Però, per a tota la gent, la felicitat significa el mateix?
  Al S.V aC. van existir diferents teories ètiques, que no pensaven el mateix, i anem a comparar les opinions de dos teories. Una d'elles va ser l'ètica socràtica, en la que Sòcrates, un filòsof molt important, opinava que la felicitat es conseguia deixant-nos dur per les nostres passions, i per a descobrir que està bé tenim que preguntar-nos al nostre interior, on tenim un Déu que ens transmet que està bé i que està mal.
Va haver altra teoria ètica que estava en contra de la teoria de l'ètica socràtica, i aquesta s'anomena relativisme dels sofistes. En aquesta teoria, la felicitat, no es conseguix mirant l'interior d'u mateix i deixant-nos dur per les nostres passions, en aquesta teoria, els sofistes, on destaquem a Protàgores i Gòrgies, afirmen que la felicitat s'aconseguix acomplint les lleis de la naturalesa, en les que hi ha que procurar-nos tot allò que ens produeix plaer, i en les que el més fort te que dominar al més dèbil, i complint les lleis dels homes que es respectar els acords.
  La gent del grup no estem d'acord en ninguna de les dos teories ètiques, pensem que la felicitat, depén, de l'amistat, la família,les circunstàncies de vida, i la forma de ser que te cada persona.


Imatge de Sòcrates.


Imatge de Protàgores.


Imatge de Gòrgies.

4 comentarios:

  1. De qui és aquest treball?

    El grup és un o dos?

    En tot cas, és de molt escassa qualitat i no s'ajusta a les orientacions donades i que estan per escrit al document del treball. Cal fer un text expositiu extens amb 3 parts clarament diferenciades pel contingut.

    Revisar o no hi ha possibilitat d'aprovar.

    ResponderEliminar
  2. Frases soltes. Cal composar un text amb una estructura expositiva amb introducció, comparació al desenvolupament i conclusions tal i com està explicat al document-base. Treball de molt escasa qualitat.

    Qui són els autors?

    ResponderEliminar
  3. Les etiquetes no són correctes. Han d'indicar: assignatura, tema, tipus de document i cap altra cosa. S'ha dit en classe.

    Falta gadget de comentaris recents.

    ResponderEliminar
  4. Continue sense saber els autors. Enten que són Oscar i Ernest. El que afirmeu de Sòcrates és fals. Es un intel.lectualista moral que considera que la felicitat és ser bona persona, virtuós i que es pot aprendre a ser feliç i virtuós. Per a ell el bé és comú a tots, universal i ahí està el punt fonamental de la diferència entre ambdos. Per al dos, acceptar la llei és imprescindible per ser feliç. Hi ha prou semblances.

    No gasteu el vídeo per presentar però hi ha presentació i la conclusió està gens argumentada.

    ResponderEliminar